Σε σημερινό γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας προς τιμήν του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του επιχειρηματικής κοινότητας για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε τη βούληση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας να στηρίξει έμπρακτα τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος με εφαρμογή δίκαιων μεταρρυθμίσεων, που θα ανοίξουν το δρόμο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Φέσσας τόνισε ότι επιβάλλεται να τεθεί και το ζήτημα της βιώσιμης αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μετέφερε επίσης στον κ. Αβραμόπουλο την ειλικρινή στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε) για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορυφαίου ζητήματος της μετανάστευσης στον ευρωπαϊκό χώρο, τονίζοντας και την ανάγκη για μια ορθή και στοχευόμενη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. 

Ο κ. Αβραμόπουλος με τη σειρά του παρουσίασε αναλυτικά τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας τις προκλήσεις που αυτό παρουσιάζει τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη στο σύνολό της.