Δήλωση όπου καλωσορίζει τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης εξέδωσε το Eurogroup μετά την έκτακτη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κρίνουν πως οι νέες προτάσεις είναι θετικό βήμα για την εξέλιξη της διαδικασίας και ζήτησαν από τους θεσμούς (ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν) να αρχίσει να τις επεξεργάζεται.

Αναλυτικά η δήλωση του Eurogroup

Το Eurogroup καλωσόρισε ευρέως τη νέα εκδοχή του μεταρρυθμιστικού σχεδίου που υπεβλήθη από τις ελληνικές αρχές σήμερα το πρωί, πριν από τη συνεδρίαση και κρίνει πως είναι ένα θετικό βήμα για την εξέλιξη της διαδικασίας. 

Το Eurogroup, ζήτησε από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), να αρχίσουν την επεξεργασία της νέας πρότασης και μαζί με τις ελληνικές αρχές να καταρτίζουν μία λίστα με τις δράσεις ώστε να υπάρξει μία τελική συμφωνία μέσα στην εβδομάδα. 

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα ενδεχομένως να συγκληθεί εκ νέου συνεδρίαση του Eurogroup

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση είχε δηλώσει: 

Δεδομένου του λίγου χρόνου οι θεσμοί δεν μπόρεσαν να κάνουν αξιολόγηση σε βάθος. Αν κριθεί απαραίτητο, το Eurogroup θα συνέλθει εκ νέου αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες στο Live Blogging