Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπου θα έχει επαφές με πρωθυπουργούς χωρών – μελών της ΕΕ. 

Ο κ. Θεοδωράκης την Τετάρτη το πρωί θα συναντήσει τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και το βράδυ είναι προσκεκλημένος σε γεύμα εργασίας του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ και του προέδρου των Φιλελευθέρων Γκι Φερχοφστατ.

Στο δείπνο έχουν προσκληθεί, επίσης, οι πρωθυπουργοί Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Φινλανδίας καθώς και ο ηγέτης του κόμματος Ciudadanos της Ισπανίας, Άλμπερτ Ριβέρα.

Το πρόγραμμα του κ. Θεοδωράκη προβλέπει την Πέμπτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρι Κατάινεν, αρμόδιο για τις επενδύσεις του πακέτου Γιούνκερ.

Στο μεταξύ, θετικά σχολιάζει το Ποτάμι  το γεγονός ότι ξεκινά να υπάρχει κοινός τόπος με τους εταίρους, ωστόσο τονίζει ότι ο λαός πληρώνει τα μετεκλογική λάθη του κ. Τσίπρα. 

Προσθέτει, όμως, πως «δυστυχώς ... οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης και για τις ισορροπίες μεταξύ των συνιστωσών και των ακροδεξιών εταίρων».

Καταλήγοντας, το Ποτάμι τονίζει: 

Η συνταγή θυμίζει εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όμως ο λαός “πληρώνει τα μετεκλογικά λάθη του κ. Τσίπρα”, ο οποίος δείχνει να αποφεύγει τη μετωπική σύγκρουση που θα οδηγούσε στην καταστροφή.