«Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως διαμήνυσε, «πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας»...

«Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς με ισοδύναμα και με βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο έλληνας Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά τα βάρη δεν πηγαίνουν σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά  για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί που έχουν, ώστε να ξεφύγουμε από την κρίση που έχουμε μπει εδώ και πέντε χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια συνολική λύση, με κριτήριο και το χρέος:

Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, χρειάζεται όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις τα επόμενα 24ωρα γιατί δεν θέλουμε μια αποσπασματική συμφωνία. Θέλουμε μια συνολική και βιώσιμη λύση, που θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία.

Στόχος είναι να έχουμε εξασφαλίσει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Κριτήριό μας είναι το βιώσιμο χρέος με ένα εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο. 

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε τις δηλώσεις του με ένα μήνυμα-«καρφί» στους εταίρους:

Για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση προσφιλή στους πιστωτές μας. Η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας... 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες στο Live Blogging