current views are: 3

22 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση23:13

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς

Σφοδρές αντιδράσεις συγκεντρώνουν οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση τους θεσμούς και που συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση 23:13’
αρθρο-newpost

Σφοδρές αντιδράσεις συγκεντρώνουν οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση τους θεσμούς και που συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σφοδρές αντιδράσεις συγκεντρώνουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση τους θεσμούς και που συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ήδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος επεσήμανε ότι τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση και θα αποτελέσουν τη βάση της συμφωνίας με τους δανειστές, «δεν περνάνε από τη Βουλή».

«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο Star και «στον Ενικό».

Ο κ. Στάθης Λεουτσάκος σε δηλώσεις του το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε: Έχω μεγάλες επιφυλάξεις για τα προτεινόμενα μέτρα. Για σκληρά σημεία μέσα στη συμφωνία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Αντίστοιχα, ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 9 διαμήνυσε πως «εγώ δεν ψηφίζω τέτοια μέτρα».

«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ’ την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς», είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

«Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;», διερωτήθηκε.

Αντίδραση υπήρξε και από τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, υπογράμμισε πως «Το There Is No Alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς…»

Σημειώνεται πως το «there is no alternative» ή (TINA) ήταν ένα σλόγκαν που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ πως οι πολιτικές υπέρ της αγοράς ήταν μονόδρομος για την ίδια. 

«Όχι στο νέο Μνημόνιο που πρότεινε η κυβέρνηση» λέει από την πλευρά της η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους βουλευτές του κόμματος να δεσμευθούν ότι «θα καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία».  

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, ζητεί από τα όργανα του κόμματος να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής, αλλά και αλλαγή ηγεσίας. 

 


σχετικα αρθρα