Για σκληρά σημεία μέσα στη συμφωνία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Παλέψαμε για τα εργασιακά, τις συμβάσεις εργασίας, τις μειώσεις στις συντάξεις και τις αγορές προιόντων, δώσαμε πραγματική μάχη και αυτά είναι τα θετικά σημεία της συμφωνίας, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν σκληρά σημεία», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Αναφερόμενος στον ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της νησιωτικότητας και εκτίμησε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να έχουμε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με την εξαίρεση των νησιών.

Αν και ήδη έχουν προκύψει αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αποκλίσες και επεσήμανε ότι σύντομα θα γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τότε ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι υπάρχουν μέτρα που είναι σκληρά. Μάχη όμως δώσαμε για να παραμέινει στο 13% ο ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τα εξαιρέσει από την αύξηση.

O κ. Σακελλαρίδης ανέφερε προσφυγή στις κάλπες αν η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ότι, το ζήτημα του χρέους έχει τεθεί και θα συζητηθεί το συντομότερο δυνατόν. Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η αβεβαιότητα, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ δήλωσε ότι, η συμφωνία θα πρέπει να πάει στη Βουλή πριν το τέλος της εβδομάδας. Συμπλήρωσε δε, ότι θα πρέπει να γίνει ενημέρωση, ώστε όλοι οι βουλευτές να γνωρίζουν με το που θα κλείσει η συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακόμα αν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα μέτρα στη Βουλή με τη μορφή ενός άρθρου.