Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα για το μέλλον της χώρας και την επίλυση του δημοσιονομικού της προβλήματος παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφράζεται τόσο από ευρωπαίους όσο και από έλληνες αξιωματούχους. 
 
Η νέα ελληνική πρόταση πήρε παράταση 48 ώρες για να εξεταστεί εκτενώς από τα τεχνικά κλιμάκια. Στη συνέχεια θα προωθηθεί στο eurogroup της Πέμπτης ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί στη νέα Σύνοδο Κορυφής, το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες
 
Το «βαρύ» πρόγραμμα των 8 δισ. ευρώ φαίνεται πως ικανοποίησε μεν τους ευρωπαίους διατηρούν ωστόσο τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσον θα εγκριθεί από την ελληνική βουλή, για αυτό και το βέτο να περάσει άμεσα από το ελληνικό κοινοβούλιο και στη συνέχεια να ανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης. 
 
Το χρέος που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί με επιμονή να θέσει στο κάδρο των διαπραγματεύσεων παγώνει δια στόματος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ: «Το χρέος είναι βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας, δίνοντας το στίγμα. 
 
Πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.
 
Υποστήριξε ότι κατά τις χθεσινές συναντήσεις καταγράφηκε πρόοδος και σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, αν και διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. στον ΦΠΑ και την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
 
«Πρέπει να εργαστούμε με ηρεμία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε σε μια συμφωνία εντός της εβδομάδας. Είναι ζωτικής σημασίας» υπογράμμισε.