«Το ότι για πρώτη φορά διαπραγματεύεται επί της ουσίας η κυβέρνηση -δηλαδή με αριθμούς και στοιχεία- είναι θετικό, αλλά είναι και θλιβερό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Κώστας Καραγκούνης διευκρινίζει ότι είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται είναι θετικό «γιατί ανοίγει πιθανότητα συμφωνίας, χωρίς την οποία η χώρα καταστρέφεται». Ωστόσο, το χαρακτηρίζει ταυτόχρονα και «θλιβερό, γιατί χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα και ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη».

«Τη συμφωνία θα την κρίνουμε όταν υπάρξει. Η τραγική βέβαια αλήθεια είναι ότι για στόχο πολύ μικρότερο, η κυβέρνηση προτείνει 8πλάσια μέτρα απ’ όσα διαπραγματευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση! Και αντικαθιστά μεταρρυθμίσεις με φοροκαταιγίδα, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία υπέρ του μεγάλου κράτους!» τονίζει. 

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παγίδευσε τη χώρα στο δίλλημα της κακής συμφωνίας ή της ρήξης και κάνει λόγο για νέα υφεσιακά μέτρα:

Άρα τα μέτρα που προτείνει οδηγούν σε νέα ύφεση. Άλλωστε, έχουμε ήδη επιστρέψει στην αύξηση της ανεργίας και στα ελλείμματα.

Παγίδευσαν τη χώρα στο δίλλημα ανάμεσα σε μια πολύ χειρότερη συμφωνία και στην καταστροφή της ρήξης. Και δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.