current views are: 1

23 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση12:38

Ιγκλέσιας: Ο Τσίπρας υποχώρησε πολύ λίγο

Στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού τάσσεται ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας. 

Δημοσίευση 12:38’
αρθρο-newpost

Στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού τάσσεται ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας. 

Στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού τάσσεται ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας

Μιλώντας στον ισπανικό, τηλεοπτικό σταθμό TV Espana, ο Ιγκλέσιας τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υποχώρησε πολύ λίγο» στα αιτήματα των δανειστών.

Παρομοιάζοντας τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της  σαν τη μάχη του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ, ο επικεφαλής του Podemos επεσήμανε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν έκανε πίσω στις «κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ όπως σημείωσε διατήρησε τους φόρους για τις μεγάλες περιουσίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας «δεν υποχώρησε στους μισθούς, δεν υποχώρησε στις συντάξεις και διατήρησε έναν φόρο στις μεγάλες περιουσίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν η τρόικα η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το σχέδιο της ένωσης, δεν δεχθεί το χέρι που της τείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που θα έχουμε ίσως στο μέλλον, θα είναι ηγέτες όπως η Μαρίν Λεπέν στο Eurogroup», δήλωσε ο Ιγκλέσιας σε άλλο σημείο και πρόσθεσε:

Θα ήταν το τέλος της πολιτικής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δημοκρατικού σχεδίου της.

«Ο Τσίπρας δεν αντιτάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που έκανε είναι να υπερασπισθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε και τόνισε:

Ο Αλέξης κι εγώ, έχουμε ένα πράγμα κοινό. Είμαστε βαθιά υπέρ της Ευρώπης, αλλά είμαστε και δημοκράτες. Το να είσαι δημοκράτης στην Ευρώπη σημαίνει ότι αναγνωρίζεις πως η πολιτική βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου είναι η ευημερία και η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θεσμοί όπως η τρόικα συνέβαλαν σε μια καταστροφική κατάσταση που πλήττει κυρίως τις χώρες του νότου και είναι αυτοί που καταστρέφουν την Ευρώπη, που αντιτάσσονται στο πολιτικό σχέδιο της Ένωσης, επιβάλλοντας μια πολιτική αυστηρής λιτότητας».


σχετικα αρθρα