Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι ευθύνη της κυβέρνησης, επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας πως οι εκλογές δεν αποτελούν λύση και θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως η χώρα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή και «δεν μπορεί κανείς να σφυρίζει αδιάφορα» και εκτίμησε πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες συναίνεσης, όχι όμως στο βάθος που έπρεπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις της ΝΔ, σημειώνοντας ωστόσο, πως ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε η κυβέρνηση μπορούν να λειτουργήσουν στη λογική του «όλα ή τίποτα». «Και η αντιπολίτευση θα πρέπει να αισθανθεί ότι συμμετέχει σε κάτι που θα αποφασίσουμε από κοινού», είπε χαρακτηριστικά.

 Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί λύση, «και εάν αναγκαστούμε να προσφύγουμε, θα είναι καταστροφικά τα αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία».

 Η υπουργός Παιδείας αναγνώρισε, επίσης, ότι υπήρξε απόκλιση από τους στόχους, τονίζοντας όμως πως «δεν πατάμε τέσσερα κουμπιά και πηγαίνουν τα αποτελέσματα όπως θέλουμε», αναφερόμενη σε συνθήκες, όπως η ύφεση, το μέγεθος της οποίας δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί.