Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και πάλι τη μπάλα στο γήπεδο της Ευρώπης, αναφέρει το ευρωπαϊκό έντυπο Politico, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
 
Το δημοσίευμα τονίζει πως η χτεσινή συνάντηση των αρχηγών της ευρωζώνης παρήγαγε «άλλη μια καθυστέρηση» παρά τον επείγοντα και δραματικό χαρακτήρα των δηλώσεων του Ντόλαντ Τουσκ.

Όπως μεταδίδει το Politico, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες κατηγόρησαν την Ελλάδα ότι κατέθεσε τις προτάσεις της πολύ αργά, ωστόσο, δεν αποκλείεται η νέα «καθυστέρηση» να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πιστωτές είναι διχασμένοι.

Σε άλλο δημοσίευμα του το Politico σημειώνει πως «η ΕΕ κρίνει το ”χάσιμο” χρόνου από την Ελλάδα» και παραθέτει τις ενστάσεις ορισμένων Ευρωπαίων που συμμετείχαν στις χτεσινές συνεδριάσεις για το «χρόνο και το χρήμα» που έχει σπαταληθεί σε αμέτρητες συνόδους με θέμα την Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γιοργκ Σέλινγκ αμφισβήτησε την αξία των συνεχών άκαρπων συναντήσεων, από τη Ρίγα ως το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες. «Κάποια στιγμή, θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα πληρώσει για τα ταξίδια μας», δήλωσε.

Επιπλέον, μεταφέρει σχόλιο μέλους εθνικής αντιπροσωπείας που δεν κατονομάζει, το οποίο αναρωτιέται για το κατά πόσο ήταν χρήσιμο να έρθουν οι 19 ηγέτες στις Βρυξέλλες για μια άκαρπη Σύνοδο. Τέλος, σημειώνει πως η Λιθουανή Πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνεχίζει να κάνει πάρτι αλλά οι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν από κάποιους άλλους».