Σε πυρετό συσκέψεων βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε το μεσημέρι στην Αθήνα και έχει συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστο Μαντά, τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, από αύριο μέχρι και την κατάθεση της συμφωνίας στη Βουλή.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να παραδώσει ολοκληρωμένη λίστα με τα προαπαιτούμενα μέτρα στο αυριανό Eurogroup, πράγμα που σημαίνει ότι έχει στη διάθεσή της  λιγότερες από 24 ώρες.  

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες παραμένουν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να διευθετηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα αποτυπωθούν στη συμφωνία. Αν υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup και κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και τότε θα αρχίσουν οι κομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σε ένα δύσκολο εσωτερικό μέτωπο για τον Αλέξη Τσίπρα. 

Θα συνεδριάσουν διαδοχικά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος