Η 29η ή η 30η Ιουνίου είναι οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες που θα συνεδριάσει η γερμανική Βουλή για να τοποθετηθεί επί της ενδεχόμενης συμφωνίας Ελλάδας και πιστωτών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, έγκριση της γερμανικής Βουλής, και ακόμα τεσσάρων εθνικών κοινοβουλίων της ευρωζώνης, θα είναι απαραίτητη ώστε να αποδεσμευτούν οι δόσεις στήριξης τις οποίες έχουν «παγώσει» οι εταίροι.

Παράλληλα, σε άλλο δημοσίευμα του πρακτορείο τονίζεται πως τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού εκτιμούν πως η στήριξη του ΔΝΤ σε ένα πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι «κλειδί» για να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο.

«Αν είναι να υπάρξει εκταμίευση, χρειαζόμαστε ένα λεπτομερή υπολογισμό από το ΔΝΤ» δήλωσε ο Antje Tillmann, μέλος της επιτροπής Οικονομικών.

«Για εμάς, η ετυμηγορία του ΔΝΤ είναι το σημείο αναφοράς για μια αξιόπιστη, αποδεκτή λύση» δήλωσε ο Joachim Poss, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

«Η Μέρκελ, η oποία επέμεινε στη συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης στην ευρωζώνη προκειμένου να συμβάλει στην επιβολή συνθηκών δημοσιονομικής λιτότητας, είπε ότι απομένει τρομερά πολλή δουλειά να γίνει και ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη για να εργαστούν σε μια συμβιβαστική λύση πριν από την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής στις την Πέμπτη» αναφέρει το πρακτορείο.

Σημειώνεται πως όπως έχουν διαμηνύσει οι σύμμαχοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θα υπερψηφίσουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα μόνο εφόσον οι μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκριθούν προηγουμένως επίσημα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.