current views are: 1

23 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση17:44

Φλαμπουράρης: Ομόψυχη κοινοβουλευτική ομάδα ή εμπλοκή και εκλογές

«Η Κυβέρνηση για να προχωρήσει χρειάζεται μια ομόψυχη Κοινοβουλευτική Ομάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτή δεν υπάρξει, «τότε θα έχουμε εμπλοκή που θα πρέπει να λυθεί με προσφυγή στο λαό».

Δημοσίευση 17:44’
αρθρο-newpost

«Η Κυβέρνηση για να προχωρήσει χρειάζεται μια ομόψυχη Κοινοβουλευτική Ομάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτή δεν υπάρξει, «τότε θα έχουμε εμπλοκή που θα πρέπει να λυθεί με προσφυγή στο λαό».

«Η κυβέρνηση για να προχωρήσει χρειάζεται μια ομόψυχη Κοινοβουλευτική Ομάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτή δεν υπάρξει, «τότε θα έχουμε εμπλοκή που θα πρέπει να λυθεί με προσφυγή στο λαό».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνία, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα είναι μια συμφωνία «αρκετά δύσκολη αλλά απαραίτητη».

Αναφορικά με το χρέος, ρωτήθηκε αν μπορεί να γίνει δεκτή μια συμφωνία που δεν θα ενσωματώνει τη ρητή δέσμευση για το χρέος, ο υπουργός Επικρατείας είπε:

Οι χθεσινές δηλώσεις έδειχναν ότι το στοιχείο του χρέους έχει μπει στο τραπέζι. Και έχει μπει από την πλευρά τη δική μας. 

 

Βεβαίως, ούτε περιμέναμε ούτε περιμένουμε ότι το χρέος θα λυθεί μέσα σε δύο ημέρες. Αλλά το ότι έχει μπει στο επίκεντρο των συζητήσεων, το ότι κάποιοι από του ευρωπαίους, όπως ο Ολάντ, όπως ο Πρόεδρος της Αυστρίας, το συζητάνε, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετικό και εγώ ελπίζω και πιστεύω ότι θα υπάρχει μια δέσμευση η οποία δεν θα λύνει σήμερα το πρόβλημα αλλά θα το αναγνωρίζει και θα βλέπει ότι πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να ξεκινήσει η διαδικασία για τη λύση του. Αυτό είναι στοιχείο το οποίο το ζητάμε. Επιμένουμε σε αυτό και νομίζω ότι θα το πετύχουμε.

Αναφερόμενος σε πτυχές της ελληνικής πρότασης, ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως για το νησιά, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι τα 7-8 νησιά όπου ο μέσος όρος του κατά κεφαλήν εισοδήματος είναι υψηλός, εκεί να φύγει η έκπτωση του 30% αλλά στα μικρά νησιά, στα νησιά άγονης γραμμής, τα νησιά που το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι μικρό, γι΄ αυτά η κυβέρνηση, όπως τόνισε, θα επιμείνει για την διατήρηση της έκπτωσης.

Σε ερώτηση αν έχει βρεθεί κάποια φόρμουλα ώστε να προστατευθούν τα μικρά νησιά χωρίς αυτό να προσκρούει σε ζητήματα συνταγματικότητας, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι ήδη το εξετάζει αυτό η κυβέρνηση και υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρεθούν τα μικρά νησιά από αυτή την επιβάρυνση που προκαλεί η άρση της έκπτωσης του 30%.

Για την εστίαση σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στο 13% για τον ΦΠΑ. «Ξέρουμε ότι οι δανειστές επιδιώκουν να πάμε στο 23%. Δεν μπορώ να σας πω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα καταλάβουν ότι δεν μπορεί να πάει στο 23% και θα μείνει στο 13% όπως εμείς προτείνουμε», είπε ο Υπουργός Επικρατείας.

Για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, είπε ότι η 13η σύνταξη θα είναι, κατά τη γνώμη του, στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, αν καταφέρει να υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους. «Ο στόχος είναι στο τέλος του 2015 να καταφέρουμε να δώσουμε τη 13η σύνταξη», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.


σχετικα αρθρα