«Είναι η πρώτη φορά που τα μισά και πλέον καλούνται να καταβάλουν οι έχοντες και κατέχοντες» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των κυβερνητικών βουλευτών.

Σε συνέντευξή του στο Mega ο κ. Παππάς, είπε, ερωτηθείς σχετικά, ότι «η κομματική πειθαρχία και η διαγραφή είναι δευτερεύοντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκροτήσει μία κυβέρνηση που έχει προκύψει από τη λαϊκή εντολή. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει μαγειρέματα πίσω από την πλάτη του λαού. Δεν θα ξαναδείτε σενάρια Παπαδήμου».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει θέμα για νέες κάλπης σε περίπτωση καταψήφισης απάντησε:

Τίποτε από αυτά δεν θα χρειαστεί, η συμφωνία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του λαού.

Ο υπουργός είπε ότι από τα 8 δισ. δημοσιονομικής προσαρμογής «είναι η πρώτη φορά που τα μισά και πλέον καλούνται να καταβάλουν οι έχοντες και κατέχοντες».

Ερωτηθείς για το ΔΝΤ, ο κ. Παππάς είπε ότι «έχει ατζέντα που σε πολλές πτυχές είναι ασύμβατη με Ευρώπη γι' αυτό και δεν είναι ικανοποιημένο με το κείμενο της ελληνικής πλευράς» και υπογράμμισε: 

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης οι ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Το ΔΝΤ έχει να καταβάλει χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα από την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον χωρίς το ΔΝΤ.

Τέλος, σε ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης, ανέφερε την κατάθεση της πρότασης των θεσμών, που «δεν είχαν λάβει υπόψην πρώτο γύρο επαφών Brussels Group», επιμένοντας στο Μνημόνιο.