Σύσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες, παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί εκ νέου αύριο για τη βελγική πρωτεύουσα όπου θα συναντηθεί το μεσημέρι με Γιουνκέρ, Λαγκάρντ και Ντράγκι. 

Νωρίτερα, το MNI ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα συναντηθούν την τετάρτη στις Βρυξέλλες και εκεί κλήθηκε από τον κ. Γιουνκέρ και ο Αλέξης Τσίπρας.  

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ τορπιλίζει για ακόμη μια φορά τις συζητήσεις, θέτοντας νέα αγκάθια στη διαπραγμάτευση και διαμηνύοντας ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι πιθανό να οδηγηθεί εκτός της νεάς συμφωνίας με την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο φαίνεται πως διαφωνεί με το ύψος της φορολόγησης των επιχειρήσεων. 

Σημειώνεται ότι στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη του Eurogroup, μία μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.