Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη συμφωνία, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως η συμφωνία στο σύνολό της δεν είναι υφεσιακή, αν και παραδέχθηκε πως περιέχει κάποια μέτρα που όντως είναι υφεσιακού χαρακτήρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, ο κύριος Τσακαλώτος απάντησε πως το ζήτημα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, και τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα με ιδιαίτερη ευαισθησία.

«Η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλη μάχη για δικαιότερη κατανομή του βάρους» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως δεν είναι βέβαιο αν θα υπάρξει λύση για το χρέος, καθώς όλα βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

«Συνιστώ ψυχραιμία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι πρέπει να έχουν άποψη», αλλά μόνο αφού δουν την συμφωνία στο σύνολό της. «Ακόμα κι εγώ δεν έχω άποψη για την συμφωνία αυτή τη στιγμή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.