Συνάντηση με εκπροσώπους συνταξιουχικών οργανώσεων, που νωρίτερα πραγματοποιούσαν πορεία, είχε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Φλαμπουράρης υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, είχε σύντομη συζήτηση μαζί τους σε καλό κλίμα, παρέλαβε υπόμνημα με τα αιτήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι η συνάντηση που ζήτησαν με τον πρωθυπουργό, θα κλειστεί.

Ο υπουργός τόνισε ότι καταλαβαίνει τα προβλήματα των συνταξιούχων, που του είχε θέσει αμέσως πριν εκπρόσωπός του, και επισήμανε ότι αυτά συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ:

Τα κατανοούμε, θέλουμε να τα λύσουμε, αλλά πρέπει να κατανοήσετε κι εσείς ότι αυτά που συσσωρεύτηκαν επί 40 χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία 5-6 χρόνια εναντίον των συνταξιούχων, των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε 5 μήνες, που κυβερνάει η κυβέρνηση.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι η κυβέρνηση επέτυχε μέχρι τώρα να μην καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε, ότι «οι συντάξεις θα παρθούν κανονικά» και πρόσθεσε πως «είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων». Διαβεβαίωσε, ότι ο αγώνας που κάνει η κυβέρνηση είναι κυρίως για τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό. Είπε στους συνταξιούχους ότι θεωρεί πολύ θετικό ότι αγωνίζονται και ότι ήρθαν να συζητήσουν με την κυβέρνηση.