Σταθερή παραμένει η θέση του Βερολίνου να ψηφιστεί πρώτα από την ελληνική Βουλή η συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές, πριν το πρόγραμμα διάσωσης παρουσιαστεί στην Bundestag, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές του Βερολίνου, οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν έχουν υποβαθμίσει την εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λόγος για τον οποίο απαιτεί η Γερμανία να προηγηθεί η ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές έλεγαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν οι FT, ότι δεν έχει ακόμα διασφαλιστεί μια συμφωνία καθώς το ΔΝΤ έχει εγείρει ανησυχίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική πρόταση βασίζεται πολύ σε νέους φόρους προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους και όχι σε περιορισμό των δαπανών της κυβέρνησης.

Ένας μάλιστα αξιωματούχος που συμμετέχει στις συζητήσεις είπε στην εφημερίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα ήταν «ανηφορικές» την Τρίτη.

Ένας άλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο -σύμφωνα με τους FT- η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει αυτό το όριο εάν δεν καταστεί σύντομα ξεκάθαρο ότι η Αθήνα μπορεί να λάβει κεφάλαια διάσωσης από τους πιστωτές της Ευρωζώνης.