Για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. 

Μιλώντας στο Παραπολιτικάfm είπε πως «δεν έχω την μόνο την αίσθηση, έχω την εκτίμηση και την βεβαιότητα ότι ένα τέτοιο σχέδιο υπήρχε από την επομένη της εκλογής μας στην κυβέρνηση το οποίο εκπορεύεται από ορισμένους ακραίους και συγκεκριμένους κύκλους οι οποίοι δεν έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα το ότι υπάρχει μια κυβέρνηση με τα συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά στην Ελλάδα σήμερα. Είναι κύκλοι μέσα από τους δανειστές, νομίζω ότι ο κ. Σόιμπλε είναι πιο αυθεντική έκφραση αυτών των απόψεων αλλά και το ΔΝΤ με αυτά που υποστηρίζει δείχνει ότι πολιτικά βρίσκεται εντελώς σε άλλο μήκος κύματος».  

Ερωτηθεις αν θα μπορέσει να περάσει η συμφωνία  με τα μέτρα των 8 δις είπε πως «είναι μια συμφωνία με πολλά βάρη, δικαιότερα κατανεμημένα και λιγότερο σκληρή από αυτά τα οποία προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο και είχανε δεσμευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μιλάμε για μια διαφορά 15 δις για το ίδιο χρονικό διάστημα που είχανε δεσμευτεί οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Νομίζω ότι περνάει αυτή η συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει αυτή τη στιγμή. Από εκεί και έπειτα οποιεσδήποτε ενστάσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις θα μας δοθεί η δυνατότητα όπως το κάνουμε κάθε φορά να το συζητήσουμε συντεταγμένα με δημοκρατικό τρόπο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πριν κάνουμε αυτή την συζήτηση ας μην προτρέχουμε, ο καθένας για τον εαυτό του να μην προτρέχει και να λέει τι θα κάνει ή δεν θα κάνει.
Όταν λέμε ότι περνάει μιλάμε ότι περνάει από την ΚΟ αν υπάρξουν απώλειες οι οποίες ουσιαστικά θέτουν σε αμφισβήτηση την δεδηλωμένη προφανώς αυτό μεταφράζεται σε μια πολιτική κρίση και τότε νομίζω ότι μπαίνει το θέμα των εκλογών. Δεν το λέω ως απειλή αυτό ούτε επικαλούμαι κανενός είδους κομματική πειθαρχία, πιστεύω στην σύνθεση των απόψεων, στον διάλογο και στην δυνατότητα να συγκλίνουμε μέσα από τις διαφωνίες μας»  

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τις απαιτήσεις από το εξωτερικό για αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα. «Είναι σαφές ότι έχουν άλλου είδους προτιμήσεις και απόψεις σχετικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης αλλά ξέρετε η σύνθεση μιας κυβέρνησης καθορίζεται πρώτα από όλα από μια πολιτική βάση, έναν κοινό πολιτικό τόπο που πρέπει να έχει. Δεν βλέπω λοιπόν ούτε με το κ. Θεοδωράκη ούτε με κανέναν άλλο, με βάση όσα έχουν πει όχι πριν τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές, να υπάρχει δυνατότητα να βρεθούμε στην ίδια κυβέρνηση».