Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε η Βίκυ Σταμάτη, λαμβάνοντας τον λόγο στη δίκη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, η οποία είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της για έκτη φορα αλλά το αίτημά της απερρίφθη, απευθυνόμενη στους δικαστές τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η συνέχιση της κράτησής της είναι άδικη και μίλησε για «φασιστικούς και απάνθρωπους περιορισμούς» τους οποίους υφίσταται. 

«Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα (σ.σ κατηγορούμενου στην υπόθεση) βρισκονται εξω, οι ερωμένες και οι συζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να ειναι εξω  κι εγώ να εχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως; Προσπαθούν να με καταστήσουν ένα πλάσμα άβουλο» είπε η κυρία Σταμάτη και πρόσθεσε:

Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου που πηγε τη χωρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... σε τι διαφέρω απο την Αντα Παπανδρέου; Πρέπει να πάω φυλακή γιατι παντρεύτηκα εναν άνθρωπο; Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;

Η ίδια χαρακτήρισε τις συνθήκες κράτησης της στο Δρομοκαίτειο «τραγικές» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με φρουρούν άνδρες, τρώω και κάνω μπάνιο με επιτήρηση... Πώς είναι έξω οι πρωταγωνιστές, οι αναμεμειγμένοι και οι υπεύθυνοι; Η θέση μου είναι δίπλα στο παιδί μου. Έχω να δω το παιδί μου τρεις μήνες. Είναι φασιστικοί, απάνθρωποι οι περιορισμοί».