«Η Αθήνα διχάζει τους πιστωτές της». Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στις διαφορετικές θέσεις που εκφράζουν η Κομισιόν και το ΔΝΤ

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «η ΕΕ ελπίζει σε μία ταχεία συμφωνία, ωστόσο το ΔΝΤ ζητά βελτιώσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το ΔΝΤ επικρίνει το γεγονός ότι η Αθήνα δίνει βάρος στην αύξηση φόρων και εισφορών, ώστε να αποφύγει περικοπές δαπανών. Αυτό θα μπορούσε (σ.σ. σύμφωνα με το ΔΝΤ) να επιβαρύνει την οικονομία και ως εκ τούτου να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους».

Πάντως, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle,  η Handelsblatt τάσσεται με σχόλιό της υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους της, παρά την ασήμαντη πρόοδο που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια στο πεδίο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους. 

Όπως επισημαίνει ο σχολιαστής, «ακόμη και αν πολλοί οικονομολόγοι ισχυρίζονται το αντίθετο και μιλούν με ενθουσιασμό για τις ιαματικές ιδιότητες μίας υποτίμησης (σ.σ. στην Ελλάδα), κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές οικονομικές επιπτώσεις ενός Grexit».