Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Πολυμέτωπη επίθεση στις ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για τη στάση τους στη διαπραγμάτευση όσο και για την πολιτική τους στα ζητήματα της μετανάστευσης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, ο κ. Βούτσης, είπε ότι στη διαπραγμάτευση οι ευρωπαίοι χρησιμοποιούν την πολιτική «τσούκου -τσούκου», μαλώνουν μεταξύ τους, και θέτουν ζητήματα που είχαν λυθεί ή είχαν πάει στο πλάι.

«Η κατάσταση είναι κατώτερη των περιστάσεων, μας πηγαίνει σε μεσαιωνικές καταστάσεις και σε πολιτικές αναδιπλώσεις με ακροδεξιά και φασιστικά φαινόμενα να αναβιώνουν», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και αυτή τη μάχη δίνουμε ως χώρα και ως κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία, η οποία πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά οικονομικής βιωσιμότητας, ανάπτυξης και προοπτικής».

Σημείωσε ακόμα ότι κάποιοι ηγετικοί κύκλοι στην ΕΕ έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα σε σχέση με τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν στο «φρούριο» της Ένωσης. «Θέλουν εθελοντικά να δέχονται τους μετανάστες οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης αλλά να γίνουν φράγμα η Ελλάδα και η Ιταλία», δήλωσε χαρακτηριστικά.