Αποστάσεις από τον Δημήτρη Καμμένο, όσον αφορά στην παραλλαγμένη φωτογραφία του Άουσβιτς που ανήρτησε, κρατούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η φωτογραφία του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. προκάλεσε και την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ).

«Μενουμε Ευρωπη, λενε, πασει θυσια λενε, φερτε να υπογραψουμε τα παντα ολα λενε. Λεω ναι, αφου πληρωσουν το κοστος» έγραφε στη λεζάντα ο κ. Καμμένος.

«Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΣ.

«Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι-εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΣ.