Σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό εξαπολύουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για «ψέματα, διαστρέβλωση, συσκότιση μήπως και μπερδευτούν οι πολίτες από τη ρητορεία των καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα ψευτών».

«Για να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τη φοροκαταιγίδα των 8 δισ. ευρώ που προτείνει ο κ. Τσίπρας, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ξανακάνει λόγο για το Ζάππειο, για δήθεν μέτρα που θα λαμβάνονταν με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για μια συμφωνία που επιβαρύνει τους πιο "ευκατάστατους" και, άκουσον-άκουσον, τον "κόσμο των επιχειρήσεων"» αναφέρουν και συνεχίζουν: 

Ποιο Ζάππειο; Αυτό που επεσήμανε τα λάθη που είχε το Πρώτο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής; Και δικαιώθηκε! Από μελέτες του ίδιου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Με αποτέλεσμα να διορθωθούν αρκετά από αυτά τα λάθη στο Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής.

Το Ζάππειο που έθεσε για πρώτη φορά την ανάγκη να υπάρξει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, που τότε κανένας δεν υποστήριζε; Και τώρα όλοι την υιοθετούν. Ακόμη και ο κ. Τσίπρας. Την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου – τότε πρωτακούστηκε – την υπογράφει πλέον και ο κ. Τσίπρας. Την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων; Τώρα τη δέχεται και ο κ. Τσίπρας. Την εξάλειψη των ελλειμμάτων και τα πλεονάσματα τα διακηρύξαμε τότε; Τώρα προσπαθεί να τα υιοθετήσει ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ

Και εάν έχουν το θράσος, ακόμη και σήμερα, να μιλάνε για το Ζάππειο, το κάνουν για ένα και μόνο λόγο: Για να «ξεχάσει» ο ελληνικός λαός τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης. Αλλά ο πολίτης δεν μπορεί να  «ξεχάσει» τη δήθεν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορεί να «ξεχάσει» το δήθεν αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Δεν μπορεί να «ξεχάσει» τη δήθεν 13η σύνταξη. Δεν μπορεί να ξεχάσει το δήθεν «κούρεμα» στο δημόσιο χρέος, ούτε τη δήθεν «σεισάχθεια» στο ιδιωτικό χρέος. Γιατί θα τα πληρώσει…

Ποια μέτρα; Η Ελλάδα με το e-mail Χαρδούβελη, έκλεινε οριστικά την περίοδο των Μνημονίων, διευθετούσε οριστικά το ζήτημα του χρέους, έβγαινε στις αγορές έχοντας το δίχτυ ασφαλείας της «προληπτικής γραμμής πίστωσης» για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.  Έκανε κουμάντο στο σπίτι της!

Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν άφησε τη χώρα να βγει από την κηδεμονία των Μνημονίων. Λέγοντας ψέματα. Και συνεχίζει να λέει ψέματα όπως αναπνέει. Τώρα «ανακάλυψε» ότι τάχα θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα μετά το 2015… Καμία Έκθεση, κανενός διεθνούς οργανισμού, δεν προέβλεπε δημοσιονομικό κενό μετά το 2015. Δεν προέβλεπε καμία ανάγκη για πρόσθετα μέτρα.Γιατί; Επειδή η Ελλάδα αναπτυσσόταν! 

Αύξηση του ΑΕΠ 2,9% το 2015, 3,7% το 2016, 3,5% το 2017, 3,3% το 2018, προέβλεπε το «κακό» ΔΝΤ. Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ήταν αυτοτροφοδοτούμενη από την ανάπτυξη! Και τα έσοδα που αυτή φέρνει!

Και φυσικά μόλις ο κ. Τσίπρας προκάλεσε εκλογές, η οικονομία εξόκειλε. Και ξαναέριξε την οικονομία από τα πλεονάσματα στα ελλείμματα και από την ανάπτυξη στην ύφεση.  

Οι κύκλοι της ΝΔ επιτίθενται και στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, λεγοντας ότι «σε πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή είπε: "Το mail Χαρδούβελη αφορούσε το 1ο εξάμηνο του 2015 και όχι την περίοδο 2015-2016, στην οποία περίοδο, σύμφωνα με το Μνημόνιο τότε της εποχής, καλείτο η χώρα να πάρει μέτρα το 2015 και το 2016 ικανά να παράξουν 3,8% του ΑΕΠ πλεόνασμα το 2015 και 4,5% το 2016, άρα επέβαλε επιπρόσθετα μετά πάνω από 15 δισ. ευρώ…". Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ο κ. Σταθάκης. Συγκρίνει τα πλεονάσματα της προηγούμενης κυβέρνησης που επιτυγχάνονταν με την οικονομία να αναπτύσσεται γοργά, με τους νέους στόχους της κυβέρνησης Τσίπρα για χαμηλότερα πλεονάσματα. Τα χαμηλότερα πλεονάσματα δεν συνιστούν "διαπραγματευτική επιτυχία". Συνιστούν αναγκαστική προσγείωση στο πολύ δυσμενέστερο περιβάλλον ύφεσης και ελλειμμάτων που ο ίδιος δημιούργησε! Παρά την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση ένα τόσο σοβαρό θέμα, παραθέτουμε αναλυτικότερα στοιχεία στο κείμενο που επισυνάπτεται».

Και προσθέτουν ότι «αντί η κυβέρνηση να απολογηθεί που παίρνει τριπλάσια μέτρα το 2015 για να επιτύχει τρείς φορές μικρότερο στόχο πλεονάσματος, αθροίζει "μήλα με πορτοκάλια". Αλλά τι να περιμένει κανείς από τέτοια "φρούτα"; Ντροπή, για τα ψέματα που λένε καθημερινά;».

Για τους «ευκατάστατους» που θα σηκώσουν τα μέτρα Τσίπρα- όπως τονίζεται χαρακτηριστικά- επισημαίνουν:

Ο παππούς που θα πληρώσει 77% περισσότερο ΦΠΑ για τα κουλούρια στα εγγόνια του; Η νοικοκυρά που θα αγοράσει μακαρόνια; Ο φοιτητής που πάει σινεμά; Ο νησιώτης που ταξιδεύει για το νησί του; Ο συνταξιούχος που θα βλέπει στον λογαριασμό του στην τράπεζα 18 ευρώ το μήνα, κατά μέσο όρο, λιγότερα; Ο άνεργος που με την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρόκειται να βρει ποτέ δουλειά;
Για ποια «αναδιανομή» μιλάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;

Από τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού σε αυτούς που διορίζει στο Δημόσιο για να χτίσει ένα φαύλο, μεγάλο, κομματικό Κράτος;

Οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτουν «ποιος είναι ο "κόσμος των επιχειρήσεων"; Ένας άλλος κόσμος; Σε μια "άλλη Γη"; Ο κόσμος των επιχειρήσεων, ιδίως στην Ελλάδα που το 98% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες, δεν είναι κάτι ξένο. Είμαστε "εμείς". Είναι ο κόσμος που δίνει δουλειά και ψωμί σε εκατομμύρια εργαζόμενους. Είναι αυτός που παράγει. Είναι αυτός που συνεισφέρει εισόδημα στους εργαζόμενούς του, τζίρο σε άλλες επιχειρήσεις, αλλά και έσοδα στο Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Και τι επιτέλους νομίζει ο κ. Τσίπρας

Ότι θα επιβάλλει έκτακτες εισφορές, για να χαρίζει εκατομμύρια στους μπαταχτσήδες-μεγαλοοφειλέτες που τους ενέταξε στη ρύθμιση των 100 δόσεων διαγράφοντάς τους πρόστιμα για μη-έκδοση αποδείξεων, και οι νομοταγείς θα αυξηθούν; Ή ότι, αντίθετα, με τέτοια νοοτροπία, θα "φουσκώσουν" τα πανιά της φορο-αποφυγής και φοροδιαφυγής; Ότι θα αυξήσει μόνιμα το φόρο στις επιχειρήσεις, και δεν θα πληγεί η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση; Δεν θα αυξηθεί η ανεργία και τα λουκέτα; Ότι μπορεί να επαναφέρει στην Ελλάδα τον 21ο αιώνα, παλαιο-κομμουνιστικές ιδεοληψίες που χρεοκόπησαν παντού στον κόσμο από τον προηγούμενο αιώνα»;

«Πού είναι το τέλος των υφεσιακών μέτρων που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας;» αναρωτήθηκαν και τονίζουν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχθηκε με το σύνθημα ότι θα επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα θεσπίσει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, ότι θα χορηγήσει 13η σύνταξη, ότι θα μοιράσει 17 δισ. ευρώ, έχει το θράσος τώρα να μιλάει για μια «ισορροπημένη συμφωνία». Ο κ. Τσίπρας  προτείνει 8 δισ. ευρώ μέτρα για να ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση του δεύτερου Μνημονίου και έχει το θράσος να «δουλεύει» τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν! Παίρνει τα πιο υφεσιακά μέτρα που κηρύττουν τον πόλεμο στον άνεργο, καταδικάζουν τον τουρισμό, γονατίζουν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη και τον συνταξιούχο και έχει το θράσος να μιλά για ισορροπημένη συμφωνία.