Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν χώρες στην Ε.Ε. που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης προχώρησε ο ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι

«Με την Αθήνα χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι: Η κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει μία έντονη πίεση από την κοινή γνώμη μερικών χωρών να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο για να κλείσουν οι λογαριασμοί με την Ελλάδα, ώστε να αποκλείσουν μία για πάντα το ζήτημα της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», τόνισε ο κ. Ρέντσι, μιλώντας ενώπιον του ιταλικού κοινοβουλίου.

Ωστόσο, έδειξε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων στην Αθήνα, λέγοντας ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εφάρμοσε η Ιταλία, τη βοήθησε να μην είναι σήμερα στη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα.

«Οι μεταρρυθμίσεις λειτούργησαν σαν ρήτρα διασφάλισης που επιτρέπει στην Ιταλία σήμερα να είναι σίγουρη, τη στιγμή που επικρατεί οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, ενώ προειδοποίησε την Αθήνα:

Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να την βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία.