Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών αυτή την εβδομάδα υπογράμμισε ο  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο κ. Τίμερμανς επισήμανε ότι τα χρονικά περιθώρια που απομένουν για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα είναι ελάχιστα.

Ο ίδιος υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να γεφυρώσει τις διαφορές όλων των πλευρών και σημείωσε ότι η Κομισιόν εργάζεται με γνώμονα τη βοήθεια προς τους Έλληνες πολίτες και την αντιμετώπιση της ανεργίας και της αβεβαιότητας στη χώρα.

Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση, τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ να επωμισθούν τις ευθύνες τους και να δεσμευθούν ότι θα δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα, για μια νέα εκκίνηση της Ελλάδας που θα βασίζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην αρωγή των θεσμών.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι μόλις επιτευχθεί συμφωνία, ο πρόεδρος της Επιτροπής θα υποβάλει προτάσεις για την παροχή 35 δισ. ευρώ για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.