current views are: 1

24 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση23:08

Συνεχίζεται το θρίλερ στις Βρυξέλλες – Νέος γύρος επαφών του Τσίπρα με τους θεσμούς

Νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων αρχίζει σήμερα το πρωί με το πρώτο φως τις ημέρας στις Βρυξέλλες έπειτα από τις σημερινές άκαρπες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών που ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2:00 το βράδυ.

Δημοσίευση 23:08’
αρθρο-newpost

Νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων αρχίζει σήμερα το πρωί με το πρώτο φως τις ημέρας στις Βρυξέλλες έπειτα από τις σημερινές άκαρπες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών που ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2:00 το βράδυ.

Νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων αρχίζει σήμερα με το πρώτο φως τις ημέρας στις Βρυξέλλες έπειτα από τις σημερινές άκαρπες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών που ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2:00 το βράδυ, στη σκιά των νέων αντιπροτάσεων – σοκ του ΔΝΤ.

Από τις 07:00 το πρωί εί ναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο

Χτες τα ξημερώματα, οι συμμετέχοντες στον δεύτερο γύρο επαφών αποχώρησαν από το κτίριο της Κομισιόν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. 

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της και δεν θα δεχτεί νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να συνεχιστούν αύριο νωρίς το πρωί στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, ώστε να ετοιμαστεί ένα σχέδιο συμφωνίας για να το εγκρίνει το Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 14:00 ώρα Ελλάδος. 

Μαραθώνιος επαφών

Ο πρώτος γύρος διαβουλεύσεων του κ. Τσίπρα με τους θεσμούς που διήρκεσε για περισσότερες από έξι ώρες πραγματοποιήθηκε στη σκιά των αντιπροτάσεων του ΔΝΤ που προκάλεσαν «παγωμάρα» στην ελληνική κυβέρνηση και απορρίφθηκαν σχεδόν αμέσως.

Ανάμεσα στις απαιτήσεις του Ταμείου είναι οι περικοπές στις συντάξεις, η αύξηση του ΦΠΑ, η κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και η επανεξέταση του ενιαίου μισθολογίου από μηδενική βάση. 

Ακολούθησε η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ωστόσο διήρκεσε περίπου μία ώρα καθώς δεν υπήρχε συμφωνία σε  τεχνικό επίπεδο ώστε να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το που βρισκόμαστε», δήλωσε μετά τη σύντομη συνεδρίαση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ .


σχετικα αρθρα