«Ελλάδα: μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για να καταλήξουν σε μια συμφωνία» γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» για να αναφερθεί στο ελληνικό ζήτημα αλλά και στο χθεσινό «ναυάγιο» των διαπραγματευσεων.
 
Η «Le Monde» τονίζει στις στήλες τις πως σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, είναι να επιτευχθεί μία προκαταρκτική συμφωνία την Πέμπτη και να παρουσιαστεί στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί σήμερα.
 
«Δουλεύουμε γι'αυτό» διαβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή που βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών. 
 
Με τον τίτλο «Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα» αναφέρεται η εφημερίδα «Les Echos» σχετικά με το ελληνικό ζήτημα που έχει πλέον τραβήξει την προσοχή όλων των ξένων μέσων ενημέρωσης ανεξαρτήτως.
 
Η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει πως οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος φαίνονται και πάλι να βρίσκονται σε αδιέξοδο έξι μέρες πριν λήξει η περίφημη προθεσμία. Μακριά πλέον από την αισιοδοξία που επικρατούσε στις αρχές της εβδομάδας, όταν η Κομισιόν παρουσίαζε τις ελληνικές προτάσεις ως «μια καλή βάση για πρόοδο», ο τόνος έχει αλλάξει μεταξύ των πρωταγωνιστών αυτού του μαραθωνίου.