current views are: 1

25 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση10:04

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία – Σόιμπλε: Ακόμη πιο μακριά Ελλάδα και πιστωτές

Στο Eurogroup μεταφέρεται το «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση 10:04’
αρθρο-newpost

Στο Eurogroup μεταφέρεται το «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές στις Βρυξέλλες.

Στο Eurogroup μεταφέρεται το «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές στις Βρυξέλλες με τα μηνύματα να μην είναι αισιόδοξα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε προσερχόμενος ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει συμφωνήσει με το κείμενο που κατέθεσαν οι θεσμοί στο Eurogroup. «Θα παρουσιάσουμε στους υπουργούς τα έγγραφα που συνέταξαν από κοινού οι θεσμοί. Δεν έχουμε συμφωνία της ελληνικής πλευράς ακόμη», ανέφερε.

O γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε από την πλευρά του ότι πλέον οι αποφάσεις είναι στα χέρια της Ελλάδας«Ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση να έχει καταλάβει τι διακηβεύεται» διαμήνυσε, σημειώνοντας ότι οι θέσεις των δύο πλευρών μάλλον έχουν απομακρυνθεί.

«Είναι στο χέρι μας και υπάρχει η πολιτική βούληση να φτάσουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. Συγκεκριμένα είπε ότι οι διαβουλεύσεις κράτησαν όλο το εικοσιτετράωρο και τα τεχνικά κλιμάκια συνεδρίαζαν όλη τη νύχτα για την εξεύρεση λύσης. Όπως είπε, τώρα γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και η κάθε πλευρά κατανοεί τις ανάγκες της άλλης. «Οι απόψεις μας είναι πιο κοντά», ανέφερε ο γάλλος Επίτροπος και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν για να φτάσουμε σε συμφωνία. Ανέφερε ακόμη ότι τώρα υπάρχει το έγγραφο που θα επιτρέψει στους υπουργούς οικονομικών να αξιολογήσουν την κατάσταση. «Ελπίζω πως οι επόμενες ώρες θα είναι χρήσιμες, γιατί ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε ο γάλλος Επίτροπος.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μπήκε, νωρίτερα, στο κτίριο χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις.

«Η κατάσταση περιπλέκεται όλο και περισσότερο στο θέμα της Ελλάδας», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών. Προσερχόμενος, ο Λουίς ντε Γκίντος τόνισε ότι «πλησιάζει το τέλος Ιουνίου και οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένουν».

Την Κυριακή η τελική προθεσμία για συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε προσερχόμενος, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γέοργκ Σέλινγκ λέγοντας ότι το Eurogroup θα μελετήσει έγγραφο που παρουσιάσθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως βάση συμφωνίας.

O φινλανδός ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ, αναφερόμενος στις δύο προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, έκανε λόγο για «κείμενα με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους».

Όπως έγινε γνωστό οι δύο πλευρές πήγαν στο Eurogroup με δύο διαφορετικά κείμενα. Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο newpost ότι η Αθήνα θα καταθέσει δική της πρόταση στο συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ, ενώ οι FT δημοσίευσαν τις προτάσεις των δανειστών.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ώρες, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών

 

 

 


σχετικα αρθρα