«Θελω να ελπιζω ότι θα φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα» τόνισε ο  Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αναφερόμενος στο μαραθώνιο διαπραγματεύσεων που είναι σε πλήρη εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Στις κοινές δηλώσεις τους με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία

«Το συμβούλιο θα πάρει τελικές αποφάσεις και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Η κοινή λογική θα πρέπει να πρυτανεύσει» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Ερωτηθείς αν είναι εφικτή μια συμφωνία μέχρι την Τρίτη, ειπε:

«Θα σας το πω την Τρίτη, όταν θα έχουμε ολοκληρώσει». 

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές. 

«Ευελπιστούμε, μέχρι τελευταία στιγμή, ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη συμφωνίας» τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Γιουνκέρ για τον εξειρετικό -όπως είπε- διαμεσολαβητικό του ρόλο μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα καλό συμπέρασμα. Υπάρχουν υτή τη στιγμή συγκλίνουσες δυνάμεις, ωστόσο αυτό δεν ήταν εύκολο. Όμως κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.