current views are: 3

25 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:56

Δραματική συνεδρίαση του Eurogroup – Δυσφορία για τις δύο προτάσεις (Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δραματική συνεδρίαση του Eurogroup, έχοντας στο τραπέζι του δύο διαφορετικά κείμενα εκ μέρους της Ελλάδας και των θεσμών.

Δημοσίευση 11:56’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δραματική συνεδρίαση του Eurogroup, έχοντας στο τραπέζι του δύο διαφορετικά κείμενα εκ μέρους της Ελλάδας και των θεσμών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δραματική συνεδρίαση του Eurogroup, έχοντας στο τραπέζι του δύο διαφορετικά κείμενα εκ μέρους της Ελλάδας και των θεσμών. Εμπλοκή παρουσιάστηκε από τα πρώτα λεπτά, καθώς μια ομάδα υπουργών Οικονομικών αρνούνταν να συζητήσουν επί δύο προτάσεων, ζητώντας τη διακοπή της συνεδρίασης

Συγκεκριμένα, αρκετοί ΥΠΟΙΚ ζητούσαν την ακύρωση του Eurogroup, δηλώνοντας εξοργισμένοι και κουρασμένοι που δεν υπάρχει ένα ενιαίο κείμενο, αλλά έχουν έρθει προς συζήτηση δύο ξεχωριστές προτάσεις, μία από την ελληνική πλευρά και μία από την πλευρά των δανειστών.

Το απότέλεσμα είναι να επικρατεί αναβρασμός στη συνεδρίαση των υπουργών, ενώ επιτείνεται το θρίλερ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στη βελγική πρωτεύουσα. 

Στο eurogroup εκτός από την πρόταση των δανειστών που αποκάλυψαν οι Financial Times, κατατέθηκε ακόμη μια πρόταση από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Νωρίτερα κυβερνητική πηγή δήλωνε στο newpost πως «θα καταθέσουμε δικό μας κείμενο στο Eurogroup». 

Η εννιασέλιδη τελική πρόταση των θεσμών περιλάμβανε ελαφρές παραχωρήσεις. Στην πρότασή τους, οι δανειστές έχουν υποχωρήσει στο 13% του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, αλλά ανεβάζουν 23% την εστίαση και τον τουρισμό. 

Επιμένουν στην κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά όπως και στην προκαταβολή φόρου 100% επιχειρήσεις στην αγροτών, όπως και στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2016.


σχετικα αρθρα