Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος
 
Τρέχουν και δεν φτάνουν στην ηγεσία της ΝΔ να μαζέψουν τους βουλευτές που ήδη έχουν εκφραστεί αρνητικά για την συμφωνία που φαίνεται να κλείνει η κυβέρνηση με τους δανειστές.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς τηρεί στάση αναμονής και εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με όσους έσπευσαν να δηλώνουν ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ που μίλησε τηλεφωνικά με αρκετούς βουλευτές συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε στα στελέχη του ότι όταν έρθει η συμφωνία θα εξεταστεί διεξοδικά και θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος για να καθοριστεί η τελική στάση.
 
Στη ΝΔ αναμένουν την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας όπου οι βουλευτές θα τοποθετηθούν και θα ληφθεί η οριστική απόφαση , χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν αυτή θα είναι αποκλειστικά του Αντώνη Σαμαρά ή θα το αποφασίσει, ακόμη και μέσω ψηφοφορίας, η κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Την ίδια ώρα οι βουλευτές του κόμματος εμφανίζονται για μια ακόμη φορά διχασμένοι τόσο για την στάση που θα τηρήσει η ΝΔ όσο και για το ποιος θα λάβει αυτήν την απόφαση.
 
Όσοι υποστηρίζουν ότι η ΝΔ πρέπει να καταψηφίσει την συμφωνία θεωρούν ότι έτσι θα καταδείξουν την αδυναμία της κυβέρνησης να συνεχίσει στο τιμόνι της χώρας και ότι ως μοναδική λύση θα είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ και με τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
 
Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια μερίδα βουλευτών που δηλώνει ότι η ΝΔ οφείλει να στηρίξει την συμφωνία για να διατηρηθεί η χώρα εντός ευρωζώνης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότησή της. Οι βουλευτές αυτοί εκτιμούν ότι η ΝΔ αμέσως μετά οφείλει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα αναπτυξιακού χαρακτήρα και να αναγκάσει την κυβέρνηση να το ακολουθήσει αλλιώς να παραδώσει τα κλειδιά και αργότερα, ίσως και του χρόνου να οδηγηθούμε σε κάλπες.
 
Σε κάθε περίπτωση τα πάντα θα κριθούν στην συνεδρίαση της ΚΟ που θα γίνει λίγες ώρες ίσως και πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.