Μηνύματα στην Ελλάδα, αλλά και στους ομολόγους τους στέλνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, μετά την τελευταία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και τη διακοπή του Eurogroup.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έχουν επισήμως στην ατζέντα το μεταναστευτικό, ωστόσο το ελληνικό ζήτημα είναι στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων. 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ήδη φτάνουν στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ δεν αποκλείεται στο περιθώριο της Συνόδου να συνεχιστούν και οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα. 

Προσερχόμενος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμβιβασμόΑπό την πλευρά της, χωρίς την ίδια αισιοδοξία εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως «σε ορισμένα σημεία μάλλον υπαναχωρούμε παρά προοδεύουμε». 

«Η συμφωνία είναι εφικτή, είναι αναγκαία, υπάρχουν ακόμα αποκλίσεις που παραμένουν, δουλεύουμε πάνω σε αυτό» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος.

Αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπερισχύσει η λογική και θα επιτευχθεί συμφωνία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τόνισε πως «μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα προσπαθήσω να κρατήσω την Ευρώπη όλη μαζί».

 

Στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος οι ηγέτες θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου από τον Ντόναλντ Τούσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.