current views are: 5

25 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση13:45

Νέο Eurogroup το Σάββατο – Αναμένουν «καλύτερες προτάσεις» από την Αθήνα

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς το Eurogroup διέκοψε τις εργασίες του για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι η Ελλαδα να προσκομίσει νέες προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων. 

Δημοσίευση 13:45’
αρθρο-newpost

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς το Eurogroup διέκοψε τις εργασίες του για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι η Ελλαδα να προσκομίσει νέες προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων. 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς το Eurogroup διέκοψε τις εργασίες του για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι η Ελλαδα να προσκομίσει νέες προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων. Πιθανή θεωρείται νέα συνεδρίαση το Σάββατο το πρωί. 

Αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι το Eurogroup «αναβάλλεται επ’αόριστον», ενώ κάλεσαν την Αθήνα να υποβάλλει νέες, «καλύτερες προτάσεις» ενώπιον των υπουργών Οικονομικών. Μόνον τότε θα οριστεί νέα συνεδρίαση, ενώ κάποιες πληροφορίες θέλουν το Eurogroup να συγκαλείται ακόμη και το πρωί του Σαββάτου. 

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο, μετέδιδε νωρίτερα ότι πρόκειται για επ’ αόριστον διακοπή, έως ότου η Ελλάδα υποβάλει καλύτερες προτάσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών  συζητήσεις θα συνεχιστούν.  «Υπήρξε πολύ συζήτηση και των δύο κειμένων, κάποιοι διαφώνησανμε το δικό μας κείμενο και κάποιοι με των δανειστών», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Η σημερινή συνάντηση άρχισε με εκνευρισμό και ενστάσεις για τα δύο κείμενα που τέθηκαν προς επεξεργασία, καθώς και οι θεσμοί και η ελληνική πλευρά υπέβαλαν τη δική τους πρόταση.  Πάντως, οι υπουργοί Οικονομικών μελετούν τις δυο διαφορετικές προτάσεις που έχουν καταθέσει οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση.

Την ιδια ώρα, η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε στη γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραπέμπτοντας τις αποφάσεις στο Eurogroup. «Πρώτα πρέπε να εγκριθεί μια συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών και μετά από τους θεσμούς»τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος. 

 

 

 


σχετικα αρθρα