Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Κόλλημα λόγω φόρτου εργασίας που επιβάλει ο ρόλος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ, δήλωσε και πάλι ο Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, σε απαντητική επιστολή του διοικητή της ΤτΕ,  στην κλήση της Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας επικαλείται τις τηλεδιασκέψεις στις οποίες οποίες θα συμμετάσχει για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά πως είναι διαθέσιμος μετά τις 6 του Ιούλη.

« Είναι προφανές ότι βρίσκομαι πάντοτε στη διάθεση της Βουλής», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει: « η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων μου δεν μου επιτρέπει να προσέλθω τις αμέσως επόμενες μέρες σε ακρόαση στις επιτροπές της Βουλής».

Επιπλέον υπογραμμίζει πως διενεργούνται καθημερινώς τηλεδιασκέψεις στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με σκοπό να παρέχεται ρευστότητα στις τράπεζες. Επικαλείται δε υπηρεσιακά ταξίδια στις 26 Ιουνίου και στις αρχές του Ιούλη, στα οποία « θα ήταν αδιανόητη και εθνικώς επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου».

Αξίζει να επισημανθεί ότι επιστολή αυτή στάλθηκε στη Πρόεδρο της Βουλής ως απάντηση στη κλήση που του απηύθυνε προκειμένου να εξηγήσει την «εσπευσμένη υποβολή της έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 με usb», καθώς και τη «συνολική λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος».    

Κλήση στην Επιτροπή είχε αποστείλει η Πρόεδρος της ΒΟυλής.