Παραδείγματα από τα οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική της συναίνεσης, παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Στις 14 Ιουλίου του 2010 η ΝΔ είχε κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων, πρόταση που το ΠΑΣΟΚ τότε την είχε απορρίψει, ανέφερε. «Το ΠΑΣΟΚ στις 29 Απριλίου του 2011 κατέθεσε ουσιαστικά μια πιστή αντιγραφή της πρότασης της ΝΔ. Πιστή αντιγραφή φράση φράση» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Στην ίδια λογική τον Οκτώβριο του 2010 η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την υιοθεσία. «Τόσους μήνες μετά η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τοποθετηθεί», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα και τις διαφοροποιήσεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

«Το μείζον ζήτημα είναι η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις των κκ. Παπακωσταντίνου και Πεταλωτή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση του κόμματος για το δημόσιο, πρόταση που περιλαμβάνει τρία χρόνια «πάγωμα» στις προσλήψεις και μετά 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας.