«Μια πολύ κακή συμφωνία, για την οποία πιέζουν και εκβιάζουν οι δανειστές, θα είναι πολύ χειρότερη εξέλιξη από τη μη συμφωνία», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη», ο κ. Πετράκος συμπλήρωσε πως «η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Οι πιέσεις των δανειστών είναι ασφυκτικές, με στόχο να ταπεινώσουν την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», ενώ τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια συμφωνία, η οποία όμως θα ακυρώνει τη λιτότητα, θα προχωράει στη διαγραφή μέρους του χρέους και στην παροχή ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία».

Χθες ο κ. Πετράκος είχε χαρακτηρίσει τις κυβερνητικές προτάσεις προς τους Θεσμούς πλήγμα για την εθνική ενερεγιακή πολιτική. 

Όπως υπογράμμιζε «στο τελευταίο κείμενο της κυβερνητικής πρότασης προς τους «θεσμούς» σχετικά με τα Ενεργειακά Θέματα, περιλαμβάνονται προτάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με τις θέσεις, και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλλον έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο, «καθ' υπόδειξη» των «θεσμών».  Οι προτάσεις αυτές αφορούν ρυθμίσεις που εντάσσονται στο γενικότερο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις στην ενεργειακή πολιτική και σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιβαρύνσεις, που θα ενταθούν με την τυχόν εφαρμογή τους».