«Οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής οδηγούν σε απαισιόδοξες σκέψεις αλλά είμαι αισιόδοξος. Εάν οι δανειστές παραμείνουν σε αυτή τη στάση οι πιθανότητες για συμφωνία είναι μικρές» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον ANT1.
 
Όπως πρόσθεσε: «Τα νερά είναι αχαρτογράφητα και για μας και για την υπόλοιπη Ευρώπη εάν δεν υπάρξει συμφωνίαΠιστεύω ότι θα υπάρξει μια λύση έστω και δύσκολη για βιώσιμη συμφωνία». 
 
Σχετικά με το ΔΝΤ σημείωσε ότι «Η πρόσφατη ιστορία της Ε.Ε. έχει δείξει ότι όταν υπάρχει θέληση θα υπάρξει και λύση. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση μη συμφωνίας, ακόμα και δημοψήφισμα ή εκλογές», ενώ τόνισε ότι «Δεν θα αντιδράσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το πως θα έρθει η συμφωνία στη Βουλη».
 
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «Δεν συμφωνούμε με τους δανειστές για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑΟι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν για την τετραετία. Κάνουμε κάθε προσπάθεια για παράταση στις 100 δόσεις σε εφορία-ταμείαΘα βελτιώσουμε τα κριτήρια για την ανθρώπινη κρίση. Δεν περιμέναμε οι δανειστές να έχουν τόσες... συνιστώσεις».