Με νέα πρόταση θα προσέλθει στο Eurogroup το Σάββατο η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες να παραμένουν δραματικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία έως το Σάββατο, το Eurogroup θα εξετάσει τρόπους θωράκισης της ευρωζώνης από το ενδεχόμενο εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης.

Μέρκελ: Καθοριστικό το Eurogroup του Σαββάτου

«Είναι πολύ σημαντικό το Eurogroup να καταλήξει σε λύση το Σάββατο» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί.

«Ο πρόεδρος μας είπε τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από την Ελλάδα, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», είπε η κυρία Μέρκελ και συνέχισε:

Είναι πολύ σημαντικό το Eurogroup πρέπει να φτάσει σε ουσιαστικό συμπέρασμα, ώστε το Σάββατο να βρεθεί η τελική λύση. Δεν υπάρχει χρόνος.  

Η κ. Μέρκελ παρέπεμψε εκ νέου τη λύση για την Ελλάδα στα τεχνικά κλιμάκια. «Έχω μιλήσει για την Ελλάδα με τον κ. Ολάντ και τον κ. Τσίπρα, δεν μπορούμε να μπούμε στις τεχνικές λεπτομέρειες. Ούτε οι υπουργοί Οικονομικών μπορούν να το κάνουν, αλλά οι ειδικοί. Εδώ πρέπει να γίνει τεχνική δουλεία και αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά. Υπάρχει βούληση και πρόθεση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα για να βρεθεί λύση, είπε η κ Μέρκελ.