Σε εκλογές παρέπεμψε ο Τάσος Κορωνάκης «αν οι πιστωτές επιμείνουν σε υφεσιακά μέτρα». 

«Όσοι ονειρεύονται Κάννες ή Παπαδήμους ας ξεχάσουν αυτά τα σενάρια» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στο σχέδιο του Β.Σόιμπλε και των άλλων «σκληρών» που συνοψίζεται στο δίπολο «ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης ή εκτροπή».

Μιλώντας στο «Κόκκινο», ο κ. Κορωνάκης επέκρινε και την αντοπολίτευση, τη στιγμή που μέσα σε τρεις ημέρες -όπως είπε- οι αξιώσεις των δανειστών αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ. «Τους ακούσατε να κρίνουν τις αξιώσεις των δανειστών;» είπε. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε ότι μπαίνει σε μια δύσκολη μάχη (…). Αυτό που βλέπουμε τώρα από τους δανειστές, μπορεί να έχει δυο ερμηνείες. Είτε επιχειρούν να εκφοβίσουν τον λαό είτε φανερώνουν πώς σκέφτονται την Ευρώπη του μέλλοντος. Αν είναι το πρώτο, ας το ξεχάσουν. Ένας λαός που έζησε μνημόνια επί πέντε χρόνια, δεν εκφοβίζεται πια. Αν είναι το δεύτερο, θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε πολύ σοβαρά (…). Όποτε αμφισβητήθηκε η Δημοκρατία, ενισχύθηκε η ακροδεξιά», τόνισε. 

Αν οι πιστωτές παραμείνουν σε αυτές τις «προτάσεις», σε φαύλους κύκλους λιτότητας, ύφεσης και ανυπαρξίας επενδυτικού προγράμματος, τότε «δεν υπάρχουν πολλές επιλογές». Τότε, «το λόγο θα έχει ο λαός» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι είναι χρήσιμη η διατύπωση διαφορετικών απόψεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες όμως διαχώρισε από κάποιες «ακραίες θέσεις» που διατυπώνονται ορισμένες φορές στα κανάλια, πιθανόν για λόγους αυτοπροβολής.