Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκαθάρισε ότι το Σάββατο θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας, βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

«Το Σάββατο είναι η αποφασιστικής σημασίας ημέρα για την Ελλάδα», τιτλοφορείται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφέροντας τις δηλώσεις της Μέρκελ από τις Βρυξέλλες: «Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας. Διότι ο χρόνος τελειώνει».

«Η Μέρκελ ορίζει το Σάββατο ως ημέρα συμφωνίας για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της Die Zeit, η οποία προσθέτει πως η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμά ότι όλοι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις έχουν την πολιτική βούληση να βρεθεί μια λύση.

Η Suddeutsche Zeitung από την πλευρά της επέλεξε τον τίτλο: «Ο χρόνος είναι πολύ πολύ λίγος», σημειώνοντας ότι η Μέρκελ τόνισε τη σημασία των διαπραγματεύσεων του Σαββάτου.

Πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν πρόκειται να εξεταστεί το αίτημα κάποιων χωρών μελών της Ευρωζώνης και να προετοιμαστεί ένα «σχέδιο Β» για την Ελλάδα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. «Δεν θα ήθελα να εμπλακώ περαιτέρω σε εικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναπάντητο άφησε επίσης και το ερώτημα περί ενός πιθανού κουρέματος του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι με το τρέχον πρόγραμμα έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι. «Τώρα πρέπει να δούμε τι κάνει η Ελλάδα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα αυτό», είπε. Παρ’ όλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας προς την Αθήνα.