Άρχισε τις εργασίες της για δεύτερη ημέρα η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Στο «τραπέζι» εκτός από το ελληνικό ζήτημα, θα βρεθούν το μεταναστευτικό, την παραμονή ή όχι της Βρετανίας, τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, αλλά και την ενιαία ψηφιακή αγορά. 

Πιο αναλυτικά, εξέχουσα θέση στην προκαθορισμένη «ατζέντα» έχει το μεταναστευτικό, εν μέσω ευρωπαϊκού διχασμού και υπό το βάρος των ολοένα αυξανόμενων πια ροών, λόγω της γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης που προκαλεί η επέλαση του σουνιτικού εξτρεμισμού στις νοτιοανατολικές και νότιες ακτές της λεκάνης της Μεσογείου.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η παράπλευρη απειλή του Brexit και ο Ντέιβιντ Κάμερον να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεων που το Λονδίνο αξιώνει, στο πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων της χώρας του με την Ε.Ε. κι εν όψει του δημοψηφίσματος που έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει στη χώρα του μέχρι το τέλος του 2017.

Βεβαίως, τη Σύνοδο Κορυφής θα απασχολήσει και το ελληνικό ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα, οι ευρωπαίοι ηγέτες ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα, ενώ το θέμα κυριάρχησε και στη συνέχεια στο γεύμα.