Συνεχίζεται ο μαραθώνιος διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες μετά τις χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής συναντήσεις- συνόδους στη βελγική πρωτεύουσα.   

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ , λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και έγινε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τρεις επιχείρησαν σε κάθε περίπτωση να βρουν κοινό τόπο και σημεία σύγκλισης ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για την Ελλάδα όπως αναφέρουν σήμερα πολλά διεθνή ΜΜΕ. 

Χθες μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ προχώρησε σε μια δήλωση που συζητήθηκε εκτενός: είπε πως πρέπει πάση θυσία να βρεθεί λύση μέχρι την Κυριακή το βράδυ για να ανοίξουν ομαλά τη Δευτέρα οι αγορές. 

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το κλίμα στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής χθες ήταν βαρύ. Ο Ντόναλντ Τουσκ φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα The Game is over (τέλος τα παιχνίδια), για να του απαντήσει ο έλληνας πρωθυπουργός πως δεν είναι παιχνίδι το 1,5 εκατ. άνεργοι και 3 εκατ. φτωχοί.