Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα η Wall Street Journal αναφέρει πως στο τραπέζι παραμένει και το σενάριο της παράτασης του προγράμματος με παράλληλη χρηματοδότηση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, την Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν πώς θα μπορεί να λειτουργήσει η νέα συμφωνία με την Ελλάδα – όταν και όποτε υπάρξει μια τέτοια.

Αναφέρει πως μια τέτοια συμφωνία θα ανεβάζει τη συμμετοχή της Ευρωζώνης στο ελληνικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι το Νοέμβριο. Αυτό αποκαλύπτει αξιωματούχος που μετέχει στις συζητήσεις και είδε το κείμενο που πέρασε από όλα τα χέρια των υπουργών που βρίσκονταν στο Eurogroup.

Μέχρι το Νοέμβριο η Ελλάδα θα χρειαστεί 15.3 δισεκατομμύρια ευρώ έτσι ώστε να μην χρεοκοπήσει. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να καλυφθούν από τα χρήματα του υπάρχοντος προγράμματος που ακόμη δεν έχουν εκταμιευτεί. Για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ, η Αθήνα θα λάμβανε χρήματα από το ΕΚΤ (1.8 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων). Τον Ιούλιο θα λάμβανε τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και τον Αύγουστο άλλα 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ.