current views are: 3

26 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:06

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: «Πολύ γενναιόδωρη» η πρόταση των δανειστών – Οχι σε «φρέσκο χρήμα» στην Αθήνα

«Πολύ γενναιόδωρη» χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  Μάρτιν Γιέγκερ. 

Δημοσίευση 11:06’
αρθρο-newpost

«Πολύ γενναιόδωρη» χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  Μάρτιν Γιέγκερ. 

«Πολύ γενναιόδωρη» χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  Μάρτιν Γιέγκερ. Το Βερολίνο συνεχίζει τη ρητορική Σόιμπλε, ο οποίος ευθύνεται για την διακοπή του χθεσινού Eurogroup, καθώς εκνευρίστηκε με το κείμενο των θεσμών, χαρακτηριζοντάς το ως «πολύ μαλακό».

Όπως είπε, οι διεθνείς πιστωτές έχουν κάνει συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις, γι’αυτό είναι «είναι στο χέρι της ελληνικής πλευράς να κάνει τη δική της συνεισφορά για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα». Ο Γιέγκερ προανήγγειλε την παράταση του ισχύοντος προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία με την Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνει ούτε κούρεμα χρέους ούτε φρέσκο χρήμα ούτε τρίτο πρόγραμμα»

Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ, τονίζοντας ότι «ο χρόνος πιέζει πλέον την Ελλάδα». Μάλιστα σημείωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν θα χρειαστεί να συναντηθούν ξανά άμεσα για την Ελλάδα, αν στο Eurogroup που συνεδριάζει αύριο στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), υπάρξει συμφωνία.

Τέλος, ο Γιέγκερ διεμήνυσε ότι στόχος των Ευρωπαίων ηγετών είναι να κρατήσουν Ελλάδα στο ευρώ και ότι σκοπός της αυριανής συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι να υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

 


σχετικα αρθρα