Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup, που ίσως κρίνει τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε σε συνέντευξη Τύπου -σχετικά με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης- χαρακτηριστικά «δεν ξέρω τι θα προκύψει, είναι 50-50»

«Η 30η Ιουνίου είναι 30η Ιουνίου και όχι η πρώτη Ιουλίου», προειδοποίησε, σχετικά με την προθεσμία που έχει δοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία, σημειώνοντας ότι «έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις στις συζητήσεις με τους έλληνες συναδέλφους».

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι εκλεγμένη, όπως και η δική μου» τόνισε μεταξύ άλλων ο γερμανός υπουργός, ο οποίος ευθύνεται για την διακοπή του χθεσινού Eurogroup, καθώς εκνευρίστηκε με το κείμενο των θεσμών, χαρακτηριζοντάς το ως «πολύ μαλακό».

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε πως οι προτάσεις της Αθήνας περιλαμβάνουν αυξήσεις φόρων και όχι περικοπές. «Αν κλοτσήσουμε το τενεκεδάκι μπροστά τότε η κατάσταση θα χειροτερέψει στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πολύ γενναιόδωρη» χαρακτήρισε, νωρίτερα, την πρόταση των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  Μάρτιν Γιέγκερ.