Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες μετά και την ακύρωση του Euroworking Group αλλά και την πρόταση για παράταση του προγράμματος για πέντε μήνες, αλλά και πακέτο μέτρων 15,5 δισ. ευρώ. 

Ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ακύρωσε την περιοδεία του στα Βαλκάνια και επιστρέφει στην Αθήνα, ενώ τηλεφωνήματα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην φύγουν από την Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί κυβερνητικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί η στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για αύριο, στις 18:00. Το βέβαιο είναι ότι μόλις ο κ. Τσίπρας φτάσει στην Ελλάδα θα αρχίσει «πυρετός» διαβουλεύσεων στο Μαξίμου.

Νωρίτερα, σκληρό μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές της χώρας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες και τις δραματικές διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν τα τελευταία 24ωρα για την Ελλάδα.

«Οι αρχές της Ευρώπης δεν στηρίζονται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέσει κίνδυνο αυτές τις αρχές» Παράλληλα, κράτησε υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών εκ μέρους του ελληνικού λαού και για τον ευρωπαϊκό λαό».