Για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μίλησε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, στέλνοντας, παράλληλα μήνυμα σε όλες τις πλευρές της διαπραγμάτευσης ότι «παίζουν με τη φωτιά».

Ο Τζακ Λιου δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance, ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του χρέους της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ακόμη πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (...) και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά τους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους», επισήμανε, μία ημέρα πριν διεξαχθεί μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα και οι πιστωτές της παίζουν με τη φωτιά, καθώς κατ' επανάληψη βρίσκονται ενώπιον προθεσμιών, σχετικά με συμφωνίες για την παράταση των δανείων διάσωσης» τόνισε.

«Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται όσο περισσότερες φορές έχεις αυτές τις καταστάσεις και όλοι σπεύδουν για να προλάβουν μια προθεσμία» είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστεί ένα νέο σοκ.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι Ελλάδα και δανειστές θα μπορέσουν να φθάσουν σε συμφωνία. «Με μια τέτοια συμφωνία η Ελλάδα δεν θα περάσει τα βάσανα που μια κατάρρευση θα προκαλούσε και δεν θα δημιουργεί κινδύνους ούτε για την ευρωπαϊκή ούτε για την παγκόσμια οικονομία» συμπλήρωσε.