Όχι στην πρόταση των δανειστών για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, με παράλληλη χρηματοδότηση τουλάχιστον 15,5 δισ. ευρώ, λέει η κυβέρνηση, καθώς κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για ένα ακόμη υφεσιακό πακέτο»

Πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι το ασφυκτικό και υφεσιακό πλαίσιο της πρότασης των θεσμών, όπως την αποκαλύπτει το Reuters, «είναι ικανό να σκοτώσει οποιαδήποτε λύση χρηματοδότησης». Παράλληλα, σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να συζητήσει οποιαδήποτε χρηματοδοτική λύση, η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας τα οποία ακυρώνουν, επί της ουσίας, την οικονομική ενίσχυση. 

Όπως επισημαίνουν, η λύση παράτασης δεν διαφέρει από την προηγούμενη πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές και απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ενώ υπονομεύεται από τα σκληρά μέτρα που θα τη συνοδεύουν. 

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και επισημαίνουν ότι «εργαζόμαστε σκληρά για μια λύση που δεν θα διαιωνίζει την ύφεση και τις πολιτικές του παρελθόντος».